🌤🌤Αποδίδει ο Ηλιακός Θερμοσίφωνας τον Χειμώνα?🌤🌤

Ηλιακός θερμοσίφωνας τον χειμώνα;
Κι όμως ναι είναι η καλύτερη λύση για ζεστό νερό χρήσης και τον χειμώνα.
Ένας ηλιακός θερμοσίφωνας καλής ποιότητας, όπως οι ηλιακοί της ΜΑΛΤΕΖΟΣ ΑΒΕΕ είναι σχεδιασμένος να προσφέρει αξιόπιστα και οικονομικά το ζεστό νερό χρήσης του κάθε νοικοκυριού όλο το χρόνο, ανάλογα βέβαια με την διαθέσιμη ηλιοφάνεια. Κι αυτό γιατί:

1. Οι ηλιακοί συλλέκτες φέρουν επιλεκτικούς απορροφητές υψηλής απόδοσης και μειωμένων απωλειών ακόμη και τους χειμερινούς μήνες, που ο ήλιος βρίσκεται χαμηλά και η διάρκεια της ηλιοφάνειας είναι περιορισμένη.


2. Η ενισχυμένη μόνωση του θερμοδοχείου και των συλλεκτών εξασφαλίζουν ότι όση ενέργεια απορροφάται από τον ήλιο δεν θα χαθεί, σαν απώλεια προς το περιβάλλον κατά τις μέρες χαμηλής θερμοκρασίας του χειμώνα.


3. Ακόμη και όταν η ηλιοφάνεια είναι περιορισμένη και δεν επαρκεί να δώσει την απαιτούμενη τελική θερμοκρασία, ο ήλιος μπορεί να την ανεβάσει το νερό χρήσης στους 30-35oC, οπότε η ηλεκτρική αντίσταση μπορεί γρήγορα και με ελάχιστη κατανάλωση να επιτύχει την επιθυμητή θερμοκρασία (45-50 oC) κι αυτό για την μισή περίπου ποσότητα νερού του θερμοδοχείου, καθώς λόγω σχεδιασμού η αντίσταση θερμαίνει το νερό από την μέση και πάνω.


4. Όλοι οι ηλιακοί θερμοσίφωνες MALTEZOS είναι κλειστού κυκλώματος, που σημαίνει ότι με την χρήση κατάλληλου διαλύματος προπυλενογλυκόλης αποφεύγεται ασφαλώς ο κίνδυνος κατά την διάρκεια παγετού, να προκληθεί σπάσιμο στους συλλέκτες ή στους σωλήνες, που τους συνδέουν με το θερμοδοχείο.


Βέβαια όλα αυτά ισχύουν , όπως είναι φυσικό με τις εξής προϋποθέσεις:
• Σωστή επιλογή, πριν την αγορά, του κατάλληλου τύπου και μεγέθους ηλιακού, συνεκτιμώντας εκτός από την ημερήσια κατανάλωση ζεστού νερού, την περιοχή εγκατάστασης του ηλιακού (κλιματική ζώνη, μικροκλίμα) , την απόσταση του ηλιακού από την κύρια κατανάλωση και την απαραίτητη μόνωση των σωλήνων.
• Τακτικό έλεγχο της κατάστασης των μονώσεων και τήρηση του συνιστώμενου από την εταιρία προγράμματος συντήρησης του ηλιακού.
• Έλεγχο πριν την χειμερινή περίοδο ότι το περιεχόμενο στο κλειστό κύκλωμα ηλιοθερμικό υγρό έχει την αναγκαία περιεκτικότητα σε προπυλενογλυκόλη, ώστε να καλύψει το ηλιακό στις ακραίες αναμενόμενες αρνητικές θερμοκρασίες για την συγκεκριμένη περιοχή εγκατάστασης.