Σύνδεσε τον Ηλιακό ΜΑΛΤΕΖΟΣ με το φυσικό αέριο!

Επικοινώνησε τώρα και αγόρασε Ηλιακό σχεδόν Δωρεάν.

Συχνές ερωτήσεις


Σε τι διαφέρουν τα θερμικά ηλιακά από τα φωτοβολταϊκά;

Αν και η πρωταρχική πηγή ενέργειας είναι κοινή: ο ήλιος, πρόκειται για διαφορετική τεχνολογία μετατροπής της ηλιακής ακτινοβολίας. Στην πρώτη περίπτωση σε θερμότητα και στη δεύτερη περίπτωση σε ηλεκτρική ενέργεια. Η εγκατάσταση θερμικού ηλιακού (ηλιακού θερμοσίφωνα ή κεντρικού συστήματος) είναι πρωταρχική για μια κατοικία, γιατί καλύπτει άμεσα τις καθημερινές ανάγκες για ζεστό νερό, υποκαθιστώντας την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ή καυσίμων με προφανές οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος. Τέλος, το ποσό της επένδυσης για ένα ηλιακό θερμοσίφωνα είναι ελάχιστο σε σχέση με την επένδυση που απαιτείται για ένα φωτοβολταϊκό σύστημα.

Πώς συνεισφέρουν τα θερμικά ηλιακά στην προστασία του περιβάλλοντος;

Κάθε τετραγωνικό μέτρο επιφάνειας ενός ηλιακού συλλέκτη υψηλής απόδοσης (όπως οι συλλέκτες MALTEZOS NCS , BAC και SAC), αποτρέπει την παραγωγή περίπου 12,5 kg διοξειδίου του άνθρακα CO2 ετησίως. Κατ' επέκταση, καθόλη τη διάρκεια ζωής ενός ηλιακού θερμοσίφωνα MALTEZOS αποφεύγεται η ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα που θα απορροφούσε ένα στρέμμα δάσους.

Ποια είναι τα οικονομικά οφέλη από την αγορά ενός ηλιακού θερμοσίφωνα;

Με τα δεδομένα ηλιοφάνειας της Ελλάδας το κόστος ενός ηλιακού συστήματος αποσβένεται σε 4-6 χρόνια. Με δεδομένο ότι οι ηλιακοί θερμοσίφωνες MALTEZOS, έχουν διάρκεια ζωής άνω των 25 χρόνων. Το αρχικό κόστος της επένδυσης επιστρέφεται 3-4 φορές κατά το παραπάνω διάστημα.

Τα ηλιακά συστήματα λειτουργούν μόνο το καλοκαίρι;

Τα ηλιακά συστήματα MALTEZOS είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν με πολύ καλή απόδοση όλο το χρόνο, με προϋπόθεση την ηλιοφάνεια 3-4 ώρες μεταξύ 10.00 π.μ. και 15.00 μ.μ. κάθε μέρα.

Μπορώ με ηλιακή ενέργεια εκτός από ζεστό νερό χρήσης να καλύψω και ανάγκες θέρμανσης χώρων;

Ναι. Εκτός από το ζεστό νερό χρήσης, μπορούμε να καλύψουμε ένα σημαντικό μέρος (το 40%) των αναγκών για θέρμανση χώρων. Πρώτη προϋπόθεση είναι να υπάρχει διαθέσιμος χώρος για την εγκατάσταση 8 έως 12 συλλεκτών στην οροφή. Η ύπαρξη ενδοδαπέδιου συστήματος θέρμανσης, fan coils, αντλιών θερμότητας, γεωθερμίας κ.ά. συνδυάζεται ιδανικά με την ηλιακή θέρμανση. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να έρθετε σε επαφή με τους συνεργάτες μας, για να σας δώσουν την καλύτερη τεχνική και οικονομική λύση.

Είναι πιστοποιημένα τα ηλιακά συστήματα MALTEZOS;

Οι συλλέκτες και τα ηλιακά συστήματα, (MALTEZOS INOX και SUNPOWER) έχουν δοκιμαστεί, μετρηθεί και πιστοποιηθεί με βάση τα διεθνή και Ευρωπαϊκά Πρότυπα (ΕΝ 12975, ΕΝ 12976 και SOLAR KEY MARK), τόσο για την αντοχή και αξιοπιστία όσο και για τη θερμική τους απόδοση. Ενδεικτικό της υψηλής τους απόδοσης είναι ότι τα ηλιακά θερμοσιφωνικά συστήματα MALT-H (160-200-300 L) έχουν αξιολογηθεί με την ανώτερη ενεργειακή κατάταξη Α (4 ήλιοι) από τον ΕΛΟΤ.


Τι κάνω εάν δεν καταναλώνω όλο το ζεστό νερό που παράγει ο ηλιακός θερμοσίφωνας, π.χ. όταν λείπω σε διακοπές;

Κατά τις πολύ ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, σκεπάστε μέρος της συλλεκτικής επιφάνειας (αν δεν κάνετε πλήρη κατανάλωση του ζεστού νερού) ή ολόκληρο το συλλέκτη/ες (αν λείπετε σε διακοπές). Έτσι μειώνετε την καταπόνησή του ηλιακού σας, αυξάνετε τη διάρκεια ζωής του και αποφεύγετε την πτώση του θερμοστάτη που επιτρέπει τη λειτουργία του ηλιακού και με το ηλεκτρικό.

Τι κάνω σε περίπτωση παγετού;

Σε περίπτωση μεγάλου παγετού που υπάρχει κίνδυνος να παγώσουν οι σωλήνες του δικτύου, μην χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική αντίσταση έως ότου είστε σίγουροι ότι ξεπάγωσαν οι σωλήνες και υπάρχει κανονική ροή νερού προς τον ηλιακό.