Σύνδεσε τον Ηλιακό ΜΑΛΤΕΖΟΣ με το φυσικό αέριο!

Επικοινώνησε τώρα και αγόρασε Ηλιακό σχεδόν Δωρεάν.

Εφαρμογές Ηλιακής θέρμανσης

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Η MALTEZOS επενδύει στην ανάπτυξη της τεχνογνωσίας
για την εξοικονόμηση ενέργειας αξιοποιώντας την πλούσια εμπειρία της


Ηλιακή θέρμανση
Τα κεντρικά συστήματα εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας παρέχουν, εκτός των άλλων, τη δυνατότητα αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας για την υποβοήθηση της θέρμανσης κατοικιών.

 

iliaki thermansi maltezos





















Αυτό γίνεται συνήθως με τη χρήση 3 έως 4 φορές μεγαλύτερης συλλεκτικής επιφάνειας από εκείνη που θα απαιτούσε η παραγωγή μόνο ζεστού νερού. Απαιτείται επίσης η εγκατάσταση ενός ή περισσοτέρων θερμοδοχείων αποθήκευσης ανάλογης χωρητικότητας.

Η αποδοτική αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας συνδυάζεται ιδανικά με την ενδοδαπέδια θέρμανση, αλλά και με τη χρήση fan coils, ενώ δε συνίσταται στην περίπτωση όπου ήδη χρησιμοποιούνται κλασσικά θερμαντικά σώματα. Στην περίπτωση κατοικιών με ενδοδαπέδια θέρμανση θα λέγαμε, ότι επιβάλλεται η υποβοήθηση με ηλιακή ενέργεια καθώς, με μικρή σχετικά επιπλέον επένδυση και βέβαια ένα καλό σχεδιασμό, μπορεί εύκολα να επιτευχθεί εξοικονόμηση 30%-50% της απαιτούμενης συμβατικής ενέργειας και με τα αντίστοιχα περιβαλλοντικά οφέλη.


ecomaltezos
Το όφελος αυξάνει σημαντικά όταν υπάρχει η δυνατότητα αξιοποίησης της ενέργειας που παράγουν οι ηλιακοί συλλέκτες, κατά τους μήνες που δε χρειάζεται θέρμανση. Μία τέτοια περίπτωση είναι η θέρμανση πισίνας.



 

Η MALTEZOS επενδύει στην ανάπτυξη της τεχνογνωσίας για την εκμετάλλευση – εξοικονόμηση ενέργειας αξιοποιώντας την πλούσια εμπειρία της. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και σχετική μελέτη με τις δυνατότητες χρήσης ηλιακών συλλεκτών MALTEZOSγια την ψύξη – θέρμανση των κτηρίων, μία δυνατότητα που αναμένεται ότι θα συμβάλλει τα επόμενα χρόνια στην αύξηση της συμμετοχής της ηλιακής ενέργειας στο ενεργειακό προφίλ της χώρας. 

Η εν λόγω καινοτόμος μελέτη έγινε για τα γραφεία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας στον Πειραιά και είχε ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, την απονομή στη MALTEZOSτου βραβείου Eco-Building Club AWARD, από το ΚΑΠΕ και του βραβείου Special Mention Award από την Εθνική Ιταλική Ακαδημία Νέων Τεχνολογιών.


Διαβάστε τα οικονομικά οφέλη.

Επικοινωνήστε μαζί μας για ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ